DiCaprio zamelt 36,5 miljoen euro in voor het milieu op benefietavond

De Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio heeft woensdag meer dan 36,5 miljoen euro ingezameld voor zijn stichting opgericht voor de bescherming van bedreigde ecosystemen en kwetsbare natuur op aarde. Hij deed dat op een benefietavond die hij zelf organiseerde in Saint-Tropez.

DiCaprio organiseerde voor zijn stichting, LD Foundation, een benefietavond in de Franse Mediterrane haven. Tijdens deze avond, die in het teken stond van de bescherming van het milieu, werden donaties verzameld van verschillende beroemdheden. DiCaprio veilde ook enkele persoonlijke bezittingen waaronder schilderijen van Warhol en Banksy. De Amerikaanse zakenman Tom Barrack kocht één van zijn eigendommen op het eiland van Blackadore Caye in Belize voor 10 miljoen euro.

"Wij zijn de oorzaak van overbevissing"

"Wij vernietigen onze bossen, onze wilde landschappen. Wij vervuilen onze rivieren en oceanen en zijn de oorzaak van overbevissing. Al deze ecosystemen bevatten niet alleen de bio-diversiteit van onze planeet, maar maken ook ons leven hier op aarde mogelijk", verklaarde DiCaprio in zijn speech. "Ik ben zeer trots dat ik een avond kan organiseren die in het teken staat van het beschermen van onze planeet".

Vele bekende actrices en artiesten woonden de gala-avond bij, onder hen actrices Marion Cotillard en Kate Hudson, zanger John Legend en Prins Albert van Monaco.

Groene jongen

Leonardo DiCaprio staat bekend als een echte natuurliefhebber en hecht veel belang aan de bescherming van het klimaat. Zijn website is gewijd aan het milieu op wereldwijd niveau. Hij nam deel aan de klimaattop van 23 september 2014 in New York en liep met duizenden andere betogers mee in een mars voor het klimaat in New York. Een privé-concert van Elton John, ook op woensdagavond, heeft eveneens ongeveer 3 miljoen euro opgebracht.