Eva Clockaerts is nieuwe weervrouw VTM

VTM heeft vanaf vandaag een nieuwe weervrouw, Eva Clockaerts (32). Ze voegt zich bij de weerploeg waarin Jill Peeters, Frank Duboccage en David Dehenauw al zitten. Clockaerts zat al 9 jaar in de regieploeg van "VTM Nieuws".

Clockaerts is licentiate communicatiewetenschappen. De voorbije maanden volgde ze een opleiding bij Meteoservices, volgde ze les bij collega David Dehenauw en werd ze gecoacht door haar weercollega's bij "VTM Nieuws".

"Niet alleen het weer, maar ook de natuur en de aarde hebben me altijd gefascineerd", zegt Clockaerts. "Het weer raakt de essentie van ons bestaan. Het is overigens het gespreksonderwerp bij uitstek en is ontzettend intrigerend omdat het continu in beweging is. De uitdaging bestaat er vooral in om het weer, dat toch een technische materie is, op een toegankelijke manier tot in de huiskamer te brengen." De komende weken zal Clockaerts 's middags "Het weer" presenteren.