Ex-hoofdredacteur Gazet van Antwerpen wordt directeur uitgeverij Politeia

Pascal Kerkhove, gewezen hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen, verlaat de journalistiek en wordt directeur bij vakuitgeverij Politeia. Dat meldt Kerkhove zelf.

Kerkhove was van 2007 tot 2014 hoofdredacteur bij Gazet van Antwerpen, maar stapte vorig jaar op wegens een verschil in visie met de nieuwe directie van Mediahuis, de fusie tussen Corelio en Concentra. Na een sabbatjaar noemt Kerkhove zich klaar voor deze carrièreswitch. "Van bij mijn vertrek bij Gazet van Antwerpen, heb ik gezegd open te staan voor nieuwe uitdagingen. Politeia biedt mij die kans."

Directeur en gedelegeerd bestuurder van Politeia Stefaan Janssens is blij met de komst van Kerkhove. "Grote uitdagingen en nieuwe kansen bieden zich aan op de uitgeversmarkt. Met het aantrekken van Kerkhove wil Politeia zijn ambities niet alleen tonen, maar ook waarmaken." Kerkhove start bij Politeia op 10 augustus.