Ferguson krijgt een zwarte politiechef

Bijna een jaar nadat een politieagent de jonge Afro-Amerikaan Michael Brown had doodgeschoten in de Amerikaanse stad Ferguson (Missouri), krijgt de stad voor het eerst een zwarte politiechef. De 50-jarige Andre Anderson krijgt de taak om het vertrouwen tussen politie en de overwegend zwarte bevolking van de stad weer op te bouwen.

In augustus vorig jaar werd de ongewapende, 18-jarige Michael Brown door een blanke agent neergeschoten. Zijn dood, en het feit dat het Openbaar Ministerie later besliste om de agent niet te vervolgen, leidde tot rellen in de stad.

Ook in andere Amerikaanse steden kwam het, na gelijkaardige feiten door de politie, tot betogingen en rellen. Onlangs ontstond er nog opschudding nadat een zwarte vrouw dood werd gevonden in een politiecel. Ze was drie dagen voordien opgepakt na een banale verkeersovertreding