Madonna vergelijkt zichzelf met Picasso

Volgens Madonna zouden ervaren artiesten, die een grote carrière achter de rug hebben, moeten stoppen als ze geen creatieve ideeën meer hebben. Nochtans is dat niet het geval voor Madonna zelf. Intussen is ze 56 en beweert ze in een interview met Billboard dat ze nog veel onderwerpen heeft om over te zingen. Kortom, ze voelt zich naar eigen zeggen als Pablo Picasso.

Madonna heeft in haar muziekcarrière meer dan 300 miljoen albums verkocht. Op 56-jarige leeftijd kan ze dus trots terugblikken op een succesvolle carrière, maar aan stoppen denkt ze nog lang niet. Integendeel, eerder dit jaar bracht ze nog een nieuw album uit, "Rebel heart".

In een interview met Billboard verklaarde ze dat het geheim van haar succes haar voortdurende wens is om anderen te inspireren, "net zoals Picasso".

"Ik vergelijk mezelf graag met andere kunstenaars zoals Picasso. Hij hield van schilderen en bleef schilderen tot op de dag dat hij stierf. Waarom? Omdat ik denk dat hij zich geïnspireerd voelde", zei ze. "Het leven inspireerde hem, dus moest hij zichzelf blijven uiten en dat is ook exact hoe ik mij op dit moment voel."

Doorgaan tot het einde

De 56-jarige zangeres vergelijkt zichzelf dus graag met grote artiesten. Verder denkt ze ook dat er geen uiterste houdbaarheidsdatum is voor artiesten en hun creativiteit. "Ik denk niet dat er een uiterste datum is om creatief te zijn. Je gaat door tot je niets meer te zeggen hebt", aldus Madonna in het interview.

Madonna hoopt dat ze met haar nieuwe album de mensen zal blijven inspireren. "Het thema van de show van mijn nieuwe tournee is echt liefde en romantiek. Ik wil dat mensen naar buiten lopen en zich geïnspireerd voelen. Dat ze dingen voelen die ze nooit eerder gevoeld hebben."