Taylor Swift en Nicki Minaj leggen het bij na Twitterrel

Taylor Swift heeft zich geëxcuseerd bij Nicki Minaj. Beide popsterren beëindigen daarmee hun fel besproken rel op Twitter van de voorbije dagen. Die begon nadat Minaj ontgoocheld had gereageerd op de nominaties voor de MTV Video Music Awards.

Dat de clip van "Anaconda" niet genomineerd is door MTV, was bij Minaj in het verkeerde keelgat geschoten. "Als ik een ander "type" artiest, was zou de clip wel genomineerd zijn", postte ze op Twitter, waarmee ze de discussie over structureel racisme in de muziekindustrie opnieuw aanzwengelde.

Minaj tweette vervolgens dat je wel genomineerd wordt als je video hele slanke vrouwen verheerlijkt, waarna Taylor Swift zich aangesproken voelde. Minaj antwoordde dat ze Swift niet vernoemd had en dat ze het punt miste. En zo verschoof de discussie naar een relletje tussen de beide supersterren.

De Twitterrel werd de voorbije dagen druk besproken en geanalyseerd in de media, en heel wat andere bekende mensen mengden zich in het debat. Vandaag biedt Swift plots haar excuses aan. "Ik heb het fout begrepen, zegt ze. "Dat betekent zo veel voor me. Laten we het achter ons laten", antwoordt Minaj. De strijdbijl is met andere woorden begraven.