Wat denkt u van de maatregelen van de regering-Michel?

Om de loonkosten in België te laten dalen, zijn de regeringspartijen overeengekomen om arbeid minder te belasten. Maar om de begrotingen te laten kloppen, zal het geld dat de overheid hierdoor minder zal ontvangen natuurlijk elders vandaan komen. En dat zal u de komende jaren ook voelen.

De lasten op arbeid worden verlaagd, een aantal directe en indirecte belastingen worden verhoogd en er wordt bespaard, onder meer in de werkloosheid. Een samenvatting van wat bekend is, vindt u hier.

Maar wat denkt u ervan? Kunt u leven met de regeringsmaatregelen? Acht u ze noodzakelijk om op termijn de overheidsfinanciën op orde te brengen? Vindt u de maatregelen eerlijk verdeeld? Is het bereikte akkoord over een taxshift (verlegging van lasten op arbeid naar BTW, milieu en kapitaal) een evenwichtig akkoord?

Uw doordachte en beschaafd geformuleerde reactie is welkom. Lees voor alle zekerheid de regels van ons forum.

Moderator

 

 

lees ook