"Bizons en selfies nemen gaan niet samen"

Een selfie met een bizon, daar hebben heel wat bezoekers aan Yellowstone National Park in de VS hun zinnen op gezet. Te veel, zo blijkt, want het park waarschuwt bezoekers voor selfies met bizons. Het natuurpark doet dat omdat de laatste maanden enkele mensen gewond zijn geraakt.

Dit jaar zijn al zeker 4 mensen gewond geraakt, soms ernstig, omdat ze te dicht bij een bizon komen om een selfie te kunnen nemen. De bizon is, als uithangbord van Yellowstone, gegeerd goed bij de selfienemers.

Het park raadt aan om altijd op een afstand van 23 meter te blijven. Ervaren selfienemers zullen meteen inzien dat dat te ver is voor een geslaagd zelfportret. Bezoekers komen geregeld dichter dan 10 meter en "een bizon is verrassend snel en sterk", laat het park weten. (De waarschuwing hiernaast werd eerder dit jaar verspreid in het park)

"Vroeger kwamen aanvallen door bizons bijna nooit voor", weet het park. Maar sinds selfies ingeburgerd zijn, is het aantal aanvallen dus fors gestegen. Denk dus twee keer na wat u allemaal de rug toekeert. Tenzij u nog net op de foto staat met een aanstormende bizon, dan hebt u de foto van het jaar, maar dat hebben wij niet gezegd.

lees ook