"Dood zwarte vrouw in Texas was zelfmoord"

De zwarte vrouw die drie dagen na haar arrestatie dood werd aangetroffen in een politiecel in Texas, is zelf uit het leven gestapt. Dat deelden de autoriteiten mee op basis van de autopsie. Het onderzoek is wel nog niet afgerond.

Het Openbaar Ministerie heeft op een persconferentie beklemtoond dat uit de autopsie op het slachtoffer blijkt dat het om zelfdoding gaat. "Ik zie geen enkele aanwijzing dat het om moord zou gaan", zegt openbaar aanklager Warren Diepraam.

De familie van de vrouw, die werd opgepakt omdat ze haar richtingaanwijzer niet had gebruikt, heeft de these van zelfmoord van in het begin verworpen. Ze dringen aan op een tweede autopsie. Het parket startte een moordonderzoek. De onderzoekers willen geen tweede autopsie, maar de familie kan dat wel op eigen houtje laten doen.

Het overlijden van de jonge vrouw had het debat over buitensporig politiegeweld tegenover de zwarte bevolking in de VS weer aangewakkerd.