"Thuisverplegers aan de kust vinden geen parking"

Het is vakantie, hoogseizoen aan de kust, en dus zijn er veel toeristen. Daar ondervinden de thuisverplegers de gevolgen van: ze raken hun auto nergens kwijt. "Een parkeerkaart kopen heeft geen zin", luidt het.
Foto Kurt bvba

Een parkeerplaats vinden om patiënten te bezoeken kan lang duren, zegt thuisverpleger Manuel Titeca. Zijn twaalf medewerkers moeten onder meer naar Blankenberge, Knokke-Heist, Zeebrugge en De Haan. En overal lopen ze tegen hetzelfde probleem aan: ze raken hun auto moeilijk kwijt.

"Wij merken dat er in De Haan, Wenduine en Oostende voorbehouden plaatsen zijn voor verpleegkundigen, dokters en kinesisten. In Knokke is er een gedoogbeleid voor parkeren op laad- en loszones. In Blankenberge is er een systeem met kaarten, maar ik heb er zelf geen gekocht, geen zin. In de winter is er parking genoeg, maar in de zomer is er geen plaats, en ben ik dus weinig met mijn abonnement."

Ook aan de westkust moeten zorgverleners tot 100 euro per jaar betalen voor zo'n kaart. Maar ook daar klaagt men dat ze er niets aan hebben, omdat er simpelweg geen plaats is.