"We spreken tot de verbeelding"

Tomorrowland wordt meteen gelinkt aan kleurrijke sprookjesfiguren. Het festival zet een hele groep hostessen of "festivalelfjes" in om mensen te ontvangen en in de juiste sfeer te brengen. "Voor ons is het weekend geslaagd als mensen hun dagelijkse beslommeringen even vergeten."

Op de feestvluchten, in de luchthaven, op het festivalterrein: overal zijn de Tomorrowlandhostessen aanwezig in hun kleurrijke pakjes. Twee van hen reizen mee op de speciale feestvluchten vanuit het buitenland.

"Het is de perfecte opwarmer: mensen komen aan boord al in de festivalsfeer. Wanneer ze arriveren op het terrein zijn ze al volledig in onze wereld ondergedompeld."

Of er bepaalde vereisten zijn om als Tomorrowlandelf aan de slag te gaan? "Alle elfjes worden nauwkeurig geselecteerd in het bos", knipoogt ze. "We mogen uiteraard geen vliegangst hebben. Vriendelijk zijn, graag lachen op de foto, goed kunnen dansen en jezelf zijn: dat is uiteraard ook mooi meegenomen. We moeten mensen een goed gevoel kunnen geven."

Jokko

"Kippenvel"

Met een team van vijftien zijn ze op het terrein. De hostessen werken van 's morgens vroeg tot ver na zonsondergang. "We doen actes de présence in de vipruimte en acteren korte stukjes op bepaalde locaties. Zo delen ze als nonnetjes condooms uit in de Church of Love. En we verzorgen de dansacts op de verschillende podia. We zijn gedurende de dag continu iemand anders, en die afwisseling maakt het leuk."

Een moment dat deze elf voor altijd zal bijblijven, is er eentje op het hoofdpodium. "Drie jaar geleden stonden we daar als afsluitende act in lange witte gewaden met lichtgevende bollen in onze handen. Het was doodstil na de laatste dj, toen een computerstem ons aankondigde. Puur kippenvel."

"Bom van positieve energie"

Deze elf woont en werkt in het buitenland, maar zakt toch al voor het derde jaar op rij naar Tomorrowland af.

"Ik neem vakantie op mijn werk om dit te kunnen doen. De festivalgangers hebben zoveel positieve energie. Dat geeft zowel de artiesten op het podium als ons veel voldoening."

Wanneer zijn de elfen tevreden over Tomorrowland? "Als we weten dat we hard gewerkt hebben en veel positieve reacties krijgen van mensen. Onze kostuums vallen meestal wel in de smaak. Vooral de outfits met de grote elfenvleugels van de feeën hebben veel succes. Die spreken blijkbaar het meest tot de verbeelding."