Al meer dan 300 pv's in Brusselse voetgangerszone

Sinds de uitbreiding van de voetgangerszone in het centrum van Brussel op 29 juni heeft de Brusselse politie al 130 processen-verbaal opgesteld voor verkeersovertredingen binnen de zone en 181 gerechtelijke pv's. Dat meldt burgemeester Yvan Mayeur (PS).

Naast de pv's werden veertien mensen administratief aangehouden voor dronkenschap of openbare ordeverstoring en waren er negentien gerechtelijke aanhoudingen. In de periode van 4 juli tot 15 juli zijn ongeveer 40 belastingen voor vervuiling uitgeschreven.

"Gezelligheid en veiligheid gaan hand in hand om aan alle burgers een aangenaam stadsleven te bieden. We zijn ons hiervan bewust en hebben de politieaanwezigheid binnen de nieuwe voetgangerszone versterkt", laat Mayeur optekenen.

De burgemeester heeft de cijfers vrijgegeven een week nadat aangekondigd werd dat er extra politiepatrouilles komen in de nieuwe voetgangerszone. Die ingreep kwam er nadat er filmpjes op sociale media begonnen te circuleren. Daarop was te zien dat de buurt er smerig bij lag.