Angelina Jolie maakt film voor Netflix

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie (40) gaat een film maken voor streamingdienst Netflix. De film is gebaseerd op de memoires van Loung Ung "First they killed my father: A daughter of Cambodia remembers".

Ung is een mensenrechtenactivist en ex-kindsoldaat die het regime heeft beschreven van de Rode Khmer, de militaire tak van de Cambodjaanse Communistische Partij die de plak zwaaide in de jaren 70 en verantwoordelijk was voor 2 miljoen doden. De film zal volgend jaar op Netflix te zien zijn en zal ook naar de grote internationale filmfestivals gestuurd worden.

"Ik was erg geraakt door het boek", zegt Jolie. "Nu begrijp ik beter hoe kinderen oorlog beleven en hoe ze geraakt worden door de herinneringen eraan." Loung Ung en Jolie ontmoetten elkaar voor het eerst in 2001 in Cambodja, een jaar nadat het boek uitkwam. "Ik vertrouwde Jolie meteen", zegt Ung. "De voorbije jaren zijn we goede vrienden geworden en mijn bewondering voor Angelina als vrouw, als moeder, als filmmaker en als activiste is alleen maar gegroeid. Ik vind het een eer dat ik mijn familieverhaal aan haar kan toevertrouwen om er een film van te maken."

Jolie en haar man Brad Pitt, hebben een band met Cambodja. Eén van hun geadopteerde kinderen, Maddox, is in het Zuidoost-Aziatische land geboren. Maddox zal ook betrokken worden bij het maken van de film, maar het is nog niet duidelijk op welke manier.

Jolie profileert zich meer en meer als regisseur. Ze neemt binnenkort ook de verfilming van het boek "Catherine the Great & Potemkin: The imperial love affair" op zich. Het boek gaat over het leven van tsarina Catharina II van Rusland.