David Guetta zorgt voor vuurwerk op Tomorrowland

Op het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom is vrijdag de elfde editie van het populaire dancefestival Tomorrowland van start gegaan. De komende drie dagen worden in totaal 180.000 bezoekers verwacht op het al maandenlang uitverkochte evenement. Topact David Guetta deed de wei vrijdagavond een eerste keer ontploffen en zorgde aan het eind van zijn set ook letterlijk voor vuurwerk.

Tomorrowland wil zijn bezoekers elk jaar opnieuw verbazen met een steeds veranderend feeëriek decor, en dat lijkt hen opnieuw aardig te zijn gelukt. Het hoofdpodium, voor de gelegenheid "Melodia" gedoopt, is een kasteelvormige kolos geworden met metershoge verlichte fonteinen. Vooral na zonsondergang leverde dat vrijdag spetterende beelden op.

De eerste die daar gebruik kon van maken was de Franse Tomorrowlandveteraan - hij was al bijna elk jaar van de partij - David Guetta. Zijn spectaculaire lichtshow deed "Melodia" onder meer volledig paars kleuren. Het publiek vergat er meteen de beginnende regenval door.

Andere blikvangers van de openingsdag waren Nicky Romero, Avicii, Carl Cox (die op een eigen podium bevriende dj's mocht uitnodigen) en Steve Aoki. Die laatste mag het hoofdpodium afsluiten, maar kwam eerder op de dag ook al eens langs op het kleinere Dim Mak podium - genoemd naar zijn eigen platenlabel. Aan de enorme toestroom te zien, konden duizenden fans duidelijk niet tot 's nachts wachten om hun langharige Amerikaanse idool aan het werk te zien.

Zaterdag is het in De Schorre vooral uitkijken naar lokale helden én wereldsterren Dimitri Vegas & Like Mike, naast Sven Väth en Martin Garrix. Zondag komen nog onder meer Dave Clarke, Hardwell, Tiësto en Richie Hawtin langs. Het Nationaal Orkest van België zal dan bovendien klassieke muziek met danceclassics trachten te verzoenen.