Drie doden bij schietpartij in Amerikaanse bioscoop

Bij een schietpartij in een bioscoop in Lafayette, in de Amerikaanse staat Louisiana, zijn drie doden gevallen. Een man begon om zich heen te schieten tijdens een filmvoorstelling. Twee bioscoopgangers lieten daarbij het leven. Daarna schoot de dader zichzelf dood.

De film "Trainwreck" was zo'n twintig minuten aan de gang toen een man in de filmzaal plots zijn pistool bovenhaalde en in het wilde weg begon te schieten. Op dat moment waren er 100 mensen in het gebouw aanwezig. "We hoorden een luide knal en dachten eerst dat het een voetzoeker was", zegt een getuige. "Toen zag ik een oudere blanke man schieten. Hij zei geen woord."

Een bezoeker die in de zaal ernaast zat, spreekt van paniek. "We hoorden schoten en dachten eerst dat het een deel van de film was. Daarna ging een alarm af en vertelde de intercom dat we het gebouw moesten verlaten. We werden doodsbang. Het was net oorlog: geweerschot na geweerschot."

Drie mensen lieten het leven, onder wie de dader zelf, hij pleegde zelfmoord. Er vielen ook zeven gewonden. Zij werden naar het ziekenhuis afgevoerd, sommigen in kritieke toestand.

Crimineel verleden

De dader is een 58-jarige blanke man met een crimineel verleden. Hij handelde alleen, maar over zijn motief bestaat nog geen duidelijkheid. Het onderzoek is nu volop bezig. De Amerikaanse politie probeert een profiel van de dader op te stellen en gaan zijn huis doorzoeken.

Amy Schumer, de actrice die de hoofdrol speelt in "Trainwreck", heeft via Twitter haar medeleven betuigd. "Mijn hart is gebroken. Mijn gedachten en gebeden gaan naar iedereen in Louisiana."