Mobistar werkt aan wifi in treinen

De telecomoperator Mobistar werkt aan wifi in de trein. Dat heeft Jean-Marc Harion, de CEO van telecombedrijf Mobistar, vandaag gezegd in de marge van de presentatie van de halfjaarresultaten. Meer bijzonderheden wilde hij niet geven.
Jonas Hamers / ImageGlobe
In de Thalys is er al wifi, maar dat aanbod wordt hervormd.

"We zullen binnenkort een aankondiging doen op het gebied van mobiel internet in de trein", zo zei Harion.

Hoewel de NMBS al aangekondigd heeft de mogelijkheid van internet in de treinen te bestuderen, gaat het mogelijk niet om de nationale spoorwegmaatschappij. De hogesnelheidstreinoperator Thalys is immers ook bezig om zijn wifi-aanbod aan boord te hervormen.

"Mobistar werkt aan de connectiviteit in de treinen", aldus Mobistar-woordvoerder Jean-Pascal Bouillon. Mobistar noch Thalys wilde een samenwerking bevestigen.

Met treinen zou Mobistar niet aan zijn proefstuk toe zijn voor internet in bewegende ruimtes. De telecomoperator werkt bijvoorbeeld sinds oktober 2014 met de Brusselse taxi-onderneming Taxis Verts, waarbij "in een pilootfase" mobiel internet aangeboden wordt in de voertuigen. En in de lente van 2014 ging Mobistar ook een samenwerking aan met de openbaarvervoermaatschappij De Lijn, waarbij er mobiel internet aangeboden wordt in een honderdtal trams.