Raoul Servais krijgt oeuvreprijs in Polen

De Belgische animatiefilmmaker Raoul Servais heeft op Poolse Animator, het Internationaal Animatiefilmfestival van Poznan in Polen, de Kristallen Pegasus in ontvangst mogen nemen. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.
BELGA/PAPEGNIES

De prijs bekroont het volledige oeuvre van Servais, van wie er negen korte films vertoond werden in een speciale retrospectieve. Het ging om "Chromophobia" (1965), "Sirene" (1968), "Goldframe" (1969), "To speak or not to speak" (1970), "Operation X-70" (1971), "Pegasus" (1973), het in Cannes met een Gouden Palm bekroonde "Harpya" (1979), "Nachtvlinders" (1998) en "Atraksion" (2001). Ook de speelfilm "Taxandria" (1994) stond op het programma.

Het werk van Servais kan binnenkort ook dichter bij huis bekeken worden. De vzw Fonds Raoul Servais organiseert in samenwerking met de Zebrastraat in Gent de overzichtstentoonstelling "De wereld van Raoul Servais". De expo loopt van 14 oktober tot 8 november.