Truckchauffeur met 1,8 promille alcohol veroorzaakt ongeval op E40

Op de E40 in Heverlee heeft een dronken vrachtwagenchauffeur vanmorgen een ongeval veroorzaakt. De man reed een andere vrachtwagen aan en eindigde met zijn truck tegen de vangrail naast de pechstrook. De chauffeur had 1,8 promille alcohol in zijn bloed.
Archieffoto

De bestuurder zat met een collega-chauffeur in de truck. Hij reed rond 4.40 uur een andere vrachtwagen aan en reed nadien tegen de middenberm. De hobbelige rit eindigde rechts van de rijbaan, tegen de vangrail naast de pechstrook. Beide inzittenden bleven ongedeerd.

Toen de bestuurder nadien een ademtest aflegde, bleek dat er 1,8 promille alcohol in zijn bloed zat, terwijl het maximaal toegelaten alcoholgehalte voor vrachtwagenchauffeurs slechts 0,2 promille is. 

Het rijbewijs van de trucker werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken en zijn zwaar gehavende truck werd getakeld. De brokkenpiloot zal zich ook nog moeten verantwoorden bij de politierechter.