Vier doden bij explosie vuurwerkfabriek in Zuid-Italië

In Modugno, een voorstad van de Zuid-Italiaanse stad Bari, zijn vanmiddag vier mensen omgekomen bij een ontploffing in een vuurwerkfabriek. Twee slachtoffers raakten zwaargewond. Het dodental zal vermoedelijk nog oplopen want er zijn nog drie mensen vermist. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend.

De vuurwerkfabriek van Bruscella werd volledig vernield bij de explosie. Door de omvang van de brand hebben de brandweerlieden de fabriek echter nog niet volledig kunnen doorzoeken. Een volledige inspectie is ook in de eerstkomende uren uitgesloten, want volgens de procureur zal het zeker nog een dag duren voor het vuur in de fabriek geblust is.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Maar volgens het Italiaanse persbureau Ansa explodeerde eerst een bestelwagen en sloegen de vlammen daarna over naar het bedrijf. Daarop volgden nog meer explosies. Ook een bos rond het fabrieksterrein staat intussen in brand. Blusvliegtuigen overvliegen het gebied om verdere verspreiding van het vuur tegen te gaan. De slachtoffers zouden personeelsleden van het bedrijf zijn.

Meest gelezen