Angela Merkel op rode loper van Wagnerfestival in Bayreuth

Het Wagnerfestival in Bayreuth is geopend met een de opvoering van "Tristan en Isolde" in een regie van Katharina Wagner, een achterkleindochter van de Duitse componist Richard Wagner. De Duitse bondskanselier Angela Merkel woonde de opening van het festival bij in Bayreuth in Beieren.

De 104e editie van de Bayreuther Festspiele is van start gegaan met de opvoering van "Tristan en Isolde" van Richard Wagner. De voorstelling werd geregisseerd door Katharina Wagner, een van de achterkleindochters van Richard Wagner.

Katharina Wagner nam samen met haar zus Eva Wagner-Pasquier de leiding van het bekende Wagnerfestival in Bayreuth over in 2008. Tot dan stond hun vader Wolfgang Wagner aan het roer van het evenement.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel was naar goede gewoonte van de partij op de openingsvoorstelling van het festival. Het is een van de weinige publieke evenementen die ze bezoekt samen met haar man Joachim Sauer (links op de foto).

Merkel werd in Bayreuth ontvangen door de organisatoren en door de burgemeester van Bayreuth, Brigitte Merk-Erbe (rechts op de foto).