Meer dan 1.200 vluchtelingen aangekomen op Sicilië

Op Sicilië zijn vandaag meer dan 1.200 vluchtelingen uit voornamelijk Sub-Saharaans Afrika en Syrië aangekomen. De vluchtelingen waren kort daarvoor door een Noors en een Iers schip opgevist uit de Middellandse Zee, zo heeft de Italiaanse kustwacht gemeld.
Archieffoto

In Palermo kwamen 785 vluchtelingen, onder wie 133 vrouwen en 27 kinderen, toe. Zij waren tijdens verschillende reddingsoperaties voor de Libische kust door het Noorse schip Siem Pilot opgepikt. In Pozzallo, in het zuidoosten, werden 468 vluchtelingen door het Ierse schip Le Niamh afgezet, onder hen ook zeven zwangere vrouwen.

Volgens schattingen op 10 juli van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) kwamen sinds begin dit jaar al meer dan 150.000 vluchtelingen over zee aan in Europa, van wie het merendeel in Italië en Griekenland. Nog volgens de organisatie kwamen sinds 1 januari al meer dan 1.900 migranten om het leven op de Middellandse Zee.