Slachtofferfonds wil bedrag van schadevergoeding aan slachtoffers verdubbelen

Het Slachtofferfonds vraagt om een verdubbeling van de bedragen die momenteel aan slachtoffers worden uitbetaald. "Het maximumbedrag van 62.000 euro is niet meer van deze tijd", klinkt het zaterdag in de kranten van Mediahuis.

Het Slachtofferfonds, voluit de commissie voor financiële hulp aan slachtoffers van opzettelijke gewelddaden en aan de occasionele redder, komt tussenbeide wanneer de dader van een opzettelijke gewelddaad het slachtoffer niet vergoedt of de dader onbekend blijft.

Momenteel keert het fonds maximaal 62.000 euro uit, maar in een recent advies aan justitieminister Koen Geens (CD&V) stelt voorzitter Léon Oldenhove voor om het plafond van de maximale schadevergoeding te verdubbelen tot 124.000 euro.

"De bedragen die we uitkeren, zijn niet meer van deze tijd", legt Oldenhove uit. "Ze zijn al zeker vijftien jaar niet aangepast. Intussen is het leven duurder geworden en medische kosten lopen snel hoog op."