Zeker 21 doden bij aanslag noordoosten Nigeria

In het noordoosten van Nigeria zijn bij een nieuwe aanslag door islamitische opstandelingen zeker 21 doden gevallen. Gewapende mannen vielen volgens getuigen het dorp Maikadiri in de staat Borno binnen en openden er het vuur op de dorpelingen.
Archieffoto

Volgens een inwoner van Maikadiri die zijn toevlucht zocht in de regionale hoofdstad Maiduguri vielen de opstandelingen rond 9 uur vanmorgen het dorp binnen. "Ze openden lukraak het vuur op de ongelukkige burgers", aldus Simon Templer.

Tijdens de aanslag liepen de dorpelingen in paniek het woud in. "Mijn moeder, die al oud is, verstopt zich nog steeds in de brousse. De meeste mensen van onze gemeenschap zijn gevlucht en winkels zijn in brand gestoken", aldus dezelfde getuige.

Volgens nog een andere getuige gebeurde de aanslag op klaarlichte dag omdat er geen soldaten of agenten in de buurt waren. Een politieverantwoordelijke in Maiduguri heeft de aanslag intussen bevestigd.

De aanslag is nog niet opgeëist maar alles wijst erop dat de moslimterreurgroep Boko Haram achter de aanval zit. Maikadiri ligt in het zuiden van de staat Borno, vlak bij het woud van Sambisa dat traditioneel een schuiloord is voor Boko Haramstrijders. De terreurgroep wil in het noorden van Nigeria een fundamentalistische moslimstaat oprichten en voert al jaren een bloedige strijd om dat doel te bereiken.