6 zwaargewonden na spectaculair busongeval nabij Rijsel

In de Franse gemeente La Madeleine, nabij Rijsel, zijn zes mensen zwaargewond geraakt bij een busongeval. Een van hen verkeert in kritieke toestand. Er zijn ook 15 lichtgewonden. De Spaanse bus was te hoog voor de tunnel waar hij is ingereden: het dak is er volledig afgerukt.

In de bus zaten volgens de Franse krant La Voix du Nord 59 mensen, onder wie 56 Spaanse jongeren tussen 18 en 29. Ze waren onderweg van Bilbao in Spanje naar Amsterdam in Nederland.

Volgens de laatste balans van het ziekenhuis in Rijsel zijn er 6 zwaargewonden, van wie er 1 in kritieke toestand verkeert. Daarnaast zijn er 15 mensen met lichte verwondingen. Het ziekenhuis had in eerste instantie 34 passagiers opgevangen, maar 13 van hen mochten intussen vertrekken.

Andere route dan gewoonlijk

Het ongeval gebeurde rond 5.30 uur in een kleine tunnel in La Madeleine. Volgens een hulpverlener was de klap erg zwaar en waren veel passagiers op het moment van het ongeluk aan het slapen.

Hoe het ongeluk is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Volgens de Franse autoriteiten was de bestuurder niet onder invloed van alcohol.

De bus legt het traject tussen Bilbao en Amsterdam regelmatig af, maar de twee chauffeurs hadden deze keer om een nog onbekende reden niet de gewone route gevolgd.