9 verdachten gearresteerd na kinderoffer in Nepal

De Nepalese politie heeft negen mensen gearresteerd op verdenking van de moord op een 10-jarige jongen. Het kind zou "geofferd" zijn door een man die zo het leven van zijn eigen zoon hoopte te redden.
Het dorpje waar de moord heeft plaatsgevonden.

Volgens de lokale krant The Kathmandu Post was de 35-jarige hoofdverdachte naar een lokale sjamaan gegaan om advies te vragen over de ziekte van zijn zoon. De sjamaan, die ook is aangehouden, zou hem gezegd hebben dat de jongeman bezeten was door boze geesten en dat een mensenoffer nodig was om die te verjagen.

Tijdens zijn ondervraging door de politie gaf de man toe dat hij het zoontje van zijn buurman "geofferd" heeft door zijn keel over te snijden. De jongen was vermist sinds woensdag en werd donderdag dood teruggevonden in het struikgewas nabij een tempel op de oever van de Patera-rivier. Hij werd meegelokt door de daders met een koekje en de belofte dat hij 50 roepies zou krijgen.

In totaal zijn negen mensen aangehouden. Het gaat om buren en familieleden van de hoofdverdachte. Ze zullen wellicht allemaal aangeklaagd worden voor moord. Ruim 80 procent van de 28 miljoen Nepalezen zijn hindoes. Voor hen is het gebruikelijk om dierenoffers te brengen om de goden goedgezind te stemmen.