"Eén grote witte tent en vele kleintjes"

Een droomhuwelijk van een droomkoppel op een droomlocatie met droomgasten. Het leek alsof een sprookje werkelijkheid werd, toen op 29 juli 2000 Jennifer Aniston en Brad Pitt bij zonsondergang in het huwelijk traden in Malibu, Californië, onder het goedkeurende oog van onder meer Cameron Diaz, Salma Hayek en Edward Norton. Zij in een bruidsjurk van Lawrence Steele, hij in een kostuum van Hedi Slimane. En wat kreeg de wereld aanvankelijk te zien? "Oude" foto’s vanuit een helikopter waarop niets te zien was.

Het geheimzinnige gedoe maakte het huwelijk nog grootser, ook omdat het koppel tot het laatste moment zijn huwelijksplannen weigerde te bevestigen. Maar toen het zover was, werden duidelijk kosten noch moeite gespaard.

Pitt en Aniston zouden één miljoen dollar neergelegd hebben om hun feestje te bekostigen. De Dom Pérignon vloeide dan ook rijkelijk, de kaarsen die voor een romantische sfeer moesten zorgen waren speciaal vanuit Thailand ingevoerd, van de rozen op de tafels ontbrak geen blad en natuurlijk was er vuurwerk, bijna 15 minuten lang.

Al was dat allemaal van horen zeggen, want de pers werd ver van het feest verwijderd gehouden. "Dagen op voorhand cirkelden er al helikopters van tv-stations boven het landgoed waar de bruiloft zou plaatsvinden in een grote witte tent. Maar op de dag van het huwelijk werd een vliegverbod ingesteld boven het gebied om de privacy niet te verstoren", zo stond te lezen in Het Belang van Limburg daags na de ceremonie. En dus kon de wereld niet anders dan vooral te genieten van "de grote witte tent, en andere witte tentjes".

Maar dat kon de pret niet drukken, want, aldus E!Online, "het was alsof een sprookje werkelijkheid werd, deze verbintenis tussen de 2 mooiste mensen uit Hollywood". Beiden hopeloos verliefd, zoals ook uit hun persoonlijke trouwbeloftes bleek. Zo verkondigde Pitt dat hij in de toekomst altijd bereid zou zijn tot een compromis over de verwarming en vertelde Aniston dat zij altijd zijn favoriete bananenmilkshake zou maken.

Het hoorde allemaal bij de show, want, hoe oprecht op dat moment ook bedoeld, show bleek het uiteindelijk allemaal te zijn. Pitt in september 2011 in Parade Magazine: "Ik werd ziek van mezelf in de jaren 90, almaar languit liggend op de sofa, met een joint in mijn hand, overal rondhangend. Terwijl ik op zoek was naar een film die over een boeiend leven ging, was mijn leven allesbehalve boeiend. Ook mijn huwelijk met Jennifer had daarmee te maken. Ik hield me de hele tijd voor dat dat huwelijk iets was wat het niet was."

In januari 2005 besliste het koppel te scheiden, ook al werd hun huwelijk in tabloids vaak omschreven als "a rare Hollywood success".

lees ook