"Heel mooie editie van Gentse Feesten"

De 172e editie van de Gentse Feesten heeft de voorbije tien dagen 1,4 miljoen mensen gelokt. "Het was een heel mooie editie met 1,4 miljoen bezoekers en geen incidenten. De mensen worden hier aangenaam zat", analyseert feestenburgemeester Christophe Peeters (Open VLD).

De Gentse Feesten is vandaag aan zijn laatste dag toe. Volgens feestenburgemeester Christophe Peeters heeft het event in totaal 1,4 miljoen bezoekers naar de Arteveldestad gelokt.

"Het was een heel mooie editie van de Gentse Feesten met 1,4 miljoen bezoekers en geen incidenten. Het is druk maar tegelijkertijd heel kalm in de betekenis van geen incidenten", aldus Peeters.

"De mensen worden hier aangenaam zat. Artistiek was het ook een bijzonder geslaagde editie met veel goede artiesten en veel Gentse artiesten. Het is een heel geslaagde editie", besluit de feestenburgemeester.

Geen geluidsoverlast

Er werd tijdens de Gentse Feesten tot nu toe nog geen enkel proces-verbaal voor overschrijding van de geluidsnorm op de pleinen opgemaakt. "We hopen dat dit ook de laatste nacht niet gebeurt", zegt feestenburgemeester Christophe Peeters.

De dienst milieutoezicht hield vrijdag en zaterdag een grondige controle van pleinen en horecazaken, maar stelde geen overschrijdingen vast.

"We hebben iedereen nog eens op het hart gedrukt dat ook zo de laatste avond te houden. Vorig jaar zijn we op de laatste dag gestrand", aldus Peeters. "Ook Polé Polé verdient een dikke pluim voor de professionele werking. Geen enkele seconde werd de geluidsnorm overschreden."

Twee nachtwinkels en een dagwinkel moesten wel de deuren sluiten voor de rest van de feesten. "Zij kregen een proces-verbaal voor verkoop van alcohol aan minderjarigen. Deze drie zaken hadden eerder deze feesten al een waarschuwing gekregen en moeten daarom sluiten."