Bus met Belgische toeristen vliegt in brand in Italië

In het centrum van Italië is een bus met 58 Belgische toeristen in brand gevlogen door motorpech. Iedereen kon de bus op tijd verlaten, er vielen geen gewonden. In een voorbijrijdende auto, die de bus niet kon ontwijken, is wel één iemand gewond geraakt, een Duitse vrouw.

Het ongeval gebeurde op de weg tussen Lanciano en Val di Sangro, in het midden van Italië. De bus had motorpech en kon niet meer verder, waarna de chauffeur het voertuig tot stilstand bracht op de rechterrijstrook, een pechstrook was er niet. Alle 58 passagiers konden tijdig uit de bus stappen, vooraleer er brand uitbrak.

Een auto met daarin een Duitse familie kon een botsing met de bus echter niet vermijden. Daarbij raakte de vrouw op de passagiersstoel gewond. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis van Lanciano.

De bus brandde vrijwel helemaal uit. De Belgische toeristen zijn dus het grootste deel van hun bagage en hun documenten kwijt. Ze werden opgehaald door een andere bus en konden hun reis richting het zuiden voortzetten.