Gwendolyn Rutten slachtoffer van inbraak

Dieven hebben afgelopen nacht ingebroken in de woning van Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten en haar echtgenoot, langs de Diestsesteenweg in Rillaar (Aarschot). Dat heeft de politica zelf gemeld op Twitter. "Volgens de politie was het allesbehalve de enige inbraak in de buurt", zegt de politica. "Ik deel dit op de sociale media in de hoop dat iemand iets heeft opgemerkt dat kan helpen de daders op te sporen."

Rutten en haar echtgenoot stelden de inbraak zaterdagavond vast toen ze rond 23.30 uur thuiskwamen. "Alle lichten brandden en de achterdeur stond open", vertelt ze. "We dachten eerst aan de kat maar al gauw bleek het om een inbraak te gaan. Het hele huis was overhoop gehaald, er ligt letterlijk niets meer in de kasten maar alles ligt op de grond. Alvast onze computers en de trouwjuwelen zijn gestolen maar het is nog niet duidelijk of er nog meer verdwenen is. Daarvoor moeten we het sporenonderzoek afwachten."

De Open VLD-politica belde afgelopen nacht meteen de politie en kreeg te horen dat ze niet het enige slachtoffer was. "De politieagenten had een drukke nacht. Ze hadden al verschillende meldingen gekregen en toen ze hier waren, kregen ze nog een oproep."

"Dit is absoluut niet fijn", gaat de politica verder. "Letterlijk heel ons privéleven is overhoop gehaald. Gelukkig waren mijn echtgenoot en ik of de kinderen niet thuis. Dat is toch een beetje een geruststelling."