Snoop Dogg boycot Zweden na arrestatie

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg heeft laten verstaan dat hij niet meer naar Zweden wil komen. Na een concert in Uppsala zaterdagavond werd hij korte tijd opgepakt omdat de lokale politie hem ervan verdacht drugs te hebben gebruikt.

"Aan al mijn fans in Zweden, het is door jullie politie dat ik jullie mij niet meer zullen terugzien in jullie mooi land (...) en ik rook nog altijd", zegt de 43-jarige hiphopper zondag in verschillende berichten op de sociaalnetwerksite Instagram.

Volgens een woordvoerder van de politie werd Snoop Dogg bij een wegcontrole opgepakt omdat de agenten de indruk hadden dat hij onder invloed was van drugs. Hij moest op het commissariaat een urinetest ondergaan.

"Het heeft enkele minuten geduurd en eenmaal de test voorbij was, is hij weer vertrokken. Dat gaat altijd zo als we een klein drugsfeit vermoeden", aldus nog de politiewoordvoerder. Het resultaat van de test werd niet publiek gemaakt.

Het is niet de eerste keer dat de superster - meer dan 30 miljoen verkochte albums - met de politie in aanraking komt. In 2007 bracht hij bijvoorbeeld na een optreden in Stockholm al eens een nacht in de cel door in verband met drugs.