Peter Gysbrechts is officieel opnieuw burgemeester van Putte

Deze voormiddag heeft Peter Gysbrechts (Open VLD) de eed afgelegd als de nieuwe burgemeester van Putte bij de Antwerpse gouverneur Cathy Berx. "Het voorbije jaar was geen mooi verhaal, maar we gaan niet meer terugblikken op het verleden", zegt hij.

Gysbrechts was eerder al burgemeester in Putte, van 2000 tot 2012. Maar na de laatste verkiezingen kwam zijn partij Open VLD in de oppositie terecht en moest hij zijn sjerp afstaan aan Chris De Veuster van CD&V. Na strubbelingen in de coalitie en een lange politieke impasse neemt Gysbrechts het roer weer over.

De nieuwe burgemeester wil de politieke toestand in Putte snel opnieuw normaliseren. "Het is de bedoeling om de gemeente zo spoedig mogelijk op het juiste spoor te zetten. Het verleden gaan we achter ons laten", zegt hij. Volgens Gysbrechts is de nieuwe coalitie tijdens het voorbije jaar al goed op elkaar ingespeeld geraakt. "We hebben veel werk voor de boeg, maar we geloven erin."

Meest gelezen