Oud-hoofdredacteur BRT-radio Jan Robbrecht is overleden

Jan Robbrecht, oud-hoofdredacteur radionieuws bij de toenmalige BRT, is vorige week vrijdag overleden op 83-jarige leeftijd. Van 1966 tot 1988 werkte hij voor de openbare omroep. Na zijn carrière bij de openbare omroep ging hij aan de slag als zelfstandig beursadviseur.

Jan Robbrecht kwam in 1966 in dienst bij de Wereldomroep en ging vrij snel aan de slag als journalist bij de radionieuwsdienst. In het begin van de jaren 80 werd hij er hoofdredacteur en hervormde hij de ochtendjournaals.

Robbrecht was ook een van de eersten die financiële informatie opnam in de nieuwsbulletins. In 1984 kreeg Robbrecht de leiding over de sociale en maatschappelijke programma's en kreeg hij ook enkele studieopdrachten toevertrouwd. In 1991 ging hij met pensioen.

Oud-VRT-journalist en huidig Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) brengt hulde aan de man op Twitter. "Hij heeft vele lichtingen VRT-journalisten opgeleid, eigenlijk militair gedrild. Wie de meet haalde, wist wat nieuws was", schrijft hij.