Parkeerboete wegens "te duur" parkeerticket blijkt een leugen

Als een brave burger had hij in Turnhout een parkeerticket gekocht en toch kreeg hij een parkeerboete. Dat beweerde Dirk Ceyssens in Gazet van Antwerpen. Hij zei dat hij zijn wagen in een grensgebied van verschillende parkeerzones had geparkeerd en zijn ticket onbedoeld aan een "verkeerde" ticketautomaat had gekocht, nota bene in een zone met een duurder tarief dan in de zone waarin hij zijn wagen had geparkeerd. Nu geeft hij toe dat hij over de feiten heeft gelogen.
(archieffoto)

Ceyssens parkeerde zijn wagen in de Koning Albertstraat in Turnhout in de buurt van het kruispunt met de Patersstraat. Op die plek komen drie verschillende parkeerzones samen, elk met een ander tarief. Aan Gazet van Antwerpen vertelde hij dat hij zich naar de dichtstbijzijnde ticketautomaat begaf en een ticket van twee euro kocht voor één uur parkeren.

Toch kreeg hij een boete van twintig euro, naar eigen zeggen omdat hij zijn ticket in een andere zone had gekocht dan de zone waarin hij zijn wagen had geparkeerd. Nochtans ging het om een duurdere zone en moest hij op de plek waar zijn wagen stond eigenlijk slechts zestig cent per uur betalen, zo beweerde hij.

Intussen blijkt dat Ceyssens over de feiten heeft gelogen. Hij geeft toe dat hij nooit een parkeerticket kocht, maar gewoon tot drie keer toe een ticket aan een automaat in de Patersstraat ging halen dat recht geeft op een half uur gratis parkeren. Gratis parkeertickets cumuleren is verboden en daarom kreeg hij een boete.

Ondanks de leugenachtige verklaringen van Ceyssens, geeft schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen) toe dat de situatie met meerdere parkeermeters in verschillende tariefzones op die plek tot verwarring kan leiden. Hij onderzoek of de meters kunnen worden verplaatst.

Meest gelezen