Twee soldaten gedood bij zelfmoordaanslag PKK

In de buurt van de Turkse stad Dogubaya, in het oosten van het land, zijn bij een zelfmoordaanslag 2 soldaten gedood. Een tractor met explosieven reed er in op een politiekantoor. Daarbij vielen ook 24 gewonden. Volgens het Turkse officiële persbureau Anatolie gaat het om een aanslag van de PKK.
In de Turkse stad Dyarbakir was het gisteren opnieuw erg onrustig.

Het gaat om de eerste zelfmoordaanslag van de PKK sinds de heropflakkering van het geweld in Turkije, nu bijna twee weken geleden.

Bij een andere aanslag -eveneens toegeschreven aan de PKK- vanmorgen in de provincie Mardin in het zuidoosten van het land, is een Turkse soldaat gedood en raakten vier anderen gewond. Dat gebeurde toen een mijn ontplofte op het moment dat een militair konvooi voorbijreed.

Sinds 22 juli zijn bij aanslagen door de PKK al zeker 17 Turkse soldaten of agenten omgekomen en verscheidene tientallen gewond geraakt. Het Turkse leger van zijn kant zet nog steeds zijn zware bombardementen op PKK-doelwitten in het noorden van Irak voort. Daarbij zijn minstens 260 Koerdische rebellen gedood, bijna 400 anderen raakten gewond. Bij confrontaties tussen de PKK en het Turkse leger op het Turkse grondgebied zelf zijn dan weer een tiental leden van de PKK omgekomen, aldus nog Anatolie.

Meest gelezen