"Het sop is de kool niet waard"

Toen de 12-jarige Andrew Lloyd 10 jaar geleden een prijs won met een wedstrijd die hij op tv gezien had, wilde hij meer van dat. Zijn ouders grepen echter tijdig in. Maar vorig jaar kon de Brit niet meer aan de verleiding weerstaan en besloot om via alle mogelijke kanalen aan zoveel mogelijk wedstrijden deel te nemen. In 50 dagen tijd nam hij deel aan 1.000 wedstrijden. Hij goot zijn ervaringen in een YouTube-filmpje.

"Deelnemen aan die wedstrijden werd al snel erg monotoon. Daarom legde ik me een strikt quotum op van 20 wedstrijden per dag", aldus Lloyd op de Australische nieuwswebsite News. Ook besliste hij om slechts één keer per wedstrijd deel te nemen.

Uiteindelijk bleek vier maanden later dat Lloyd vier prijzen gewonnen had "die zich dan nog aan de goedkopere kant van de waardeschaal bevonden": een Blu-ray, wat snoep bij een kinderboek, en tickets voor een rugbyfinale en een tentoonstelling, "ook al deed ik ook mee aan wedstrijden waar reizen en boten te winnen waren". Deelnames zouden hem samen ongeveer 50 Britse pond gekost hebben.

Zijn besluit: "Als je maar genoeg deelneemt aan zoveel mogelijk wedstrijden zal je wel iets kunnen winnen. Maar eigenlijk is de tijd die je erin steekt het resultaat niet waard. Althans, dat was het niet in mijn geval."

lees ook