"Ja, ik ben knap en ik reis alleen"

"Ik werk heus wel hard -zonder mijn uiterlijk te gebruiken- om te kunnen rondreizen. Dus ja, het stoort me als mensen mij enkel beoordelen op mijn uiterlijk." Journaliste en reisblogster Alyssa Ramos maakte van haar droom -de wereld rondreizen- haar werk en dat lukt de 27-jarige Amerikaanse uit Los Angeles aardig. Ze bezocht intussen een 30-tal landen op zes werelddelen. Het is een droom die ze liefst alleen beleeft. Maar het feit dat ze er goed uitziet, blijkt in dit geval tegen haar te werken. Dat stoort haar enorm, zo liet ze optekenen op nieuwswebsite Huffington Post.

"Ik reis alleen omdat ik dat kan. Ik hou er niet van om op andere mensen te moeten wachten terwijl ik reis."

"Ik weet nog altijd niet hoe ik mijn mooi gezichtje moet gebruiken om online een vliegtuigticket te versieren. Ook al heb ik al heel wat gratis aanbiedingen gekregen van enge mannen, ik moet ze niet hebben, omdat ik liever alleen reis dan dat ik een decoratiestuk voor hen ben."

"Een knap meisje dat alleen reist wordt automatisch gelinkt aan een prostituee. Echt waar. Als ik make-up draag, als ik iets draag waardoor er ietwat blote huid getoond wordt, als ik een legging draag, of nog erger, als ik een bikini draag, dan krijg ik altijd die blikken van mensen die denken dat ik op zoek ben naar een klant."

"Dat is niet alleen ergerlijk en vervelend, ook omdat die blikken samengaan met opmerkingen die ik wel degelijk kan horen. Maar het is vooral ontgoochelend dat men niet denkt dat een jong, goed uitziend meisje alleen zou kunnen reizen, gewoon omdat ze dat graag doet."

"En denk vooral niet dat ik alleen reis om een stukgelopen relatie te verwerken. De enige relatie die ik heb, is die met het reizen."

"Nee, ik heb geen suikeroom. En ik heb mijn ouders nooit gevraagd om financiële steun, een inzamelingsactie gedaan of een wedstrijd gewonnen. Dat ik er goed uitzie, betekent niet dat ik zelf geen loon kan verdienen en het kan opsparen, in de plaats van het te besteden aan winkelen. Mijn motto is: "Ik koop liever een vliegtuigticket dan een handtas.""

"Voor mij is iedereen gelijk, behalve als je me benadert met je giftigheid door negatieve gedachten in mijn richting te sturen."

lees ook