"Suikerrock beleefde een van zijn beste edities ooit"

De 29e editie van het driedaagse Tiense stadsfestival Suikerrock was volgens organisator Walter Kestens een van de beste edities ooit. De suikerstad kreeg gespreid over drie dagen ruim 120.000 bezoekers over de vloer. Voor de hulpdiensten was het een rustig festival. De familiedag op zondag werd afgesloten met een gesmaakt optreden van Marco Borsato.

Op het hoofdpodium op de Grote Markt stonden vrijdag onder meer Anouk en Novastar geprogrammeerd. Op zaterdag waren Sisters of Mercy en Oscar and the Wolf de publiekstrekkers. Op zondag waren Nederlandstalige artiesten Marco Borsato en Clouseau aan de beurt.

Voor Kestens waren de optredens van Oscar and the Wolf, Borsato en Clouseau op het vlak van sfeer de absolute hoogtepunten van deze editie. Ook de gratis dj-sets op de Veemarkt konden veel volk bekoren.

"Het draaide niet enkel om de muziek, maar de hele nieuwe aanpak die we dit jaar onder het motto "feel the vibe, taste the sweetness" hebben doorgevoerd om het hier gezelliger te maken. De andere inkleding van de Grote Markt om een arena-effect te creëren en de grotere variatie aan eetkraampjes hebben duidelijk gewerkt", aldus Kestens.

Volgend jaar is Suikerrock aan zijn 30e editie toe, en Kestens wil zeker op de ingeslagen weg verder. "Over onze concrete plannen kan ik weinig kwijt, maar we blijven zeker voort inzetten op beleving."

Weinig politie-interventies

De Tiense politie moest volgens korpschef Pierre Schippers op enkele dronken incidenten na weinig tussenbeide komen.

"In tegenstelling tot andere jaren bleven incidenten zoals vechtpartijen dit jaar achterwege. Ook het Rode Kruis had weinig om handen. Tijdens het optreden van K3 zondagnamiddag werden een aantal mensen opgevangen die onwel waren geraakt door de hitte", aldus Schippers.

Meest gelezen