Afronding tot 5 eurocent ook voor elektronische betalingen

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft een voorstel klaar om de mogelijke afronding van betalingen op 5 eurocent uit te breiden tot betalingen met een betaalkaart. Nu kan dat enkel bij cashbetalingen. Dat schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen.
Nicolas Maeterlinck

Begin vorig jaar stelde toenmalig minister van Financiën Koen Geens (CD&V) voor om winkeliers de mogelijkheid te geven om betalingen af te ronden. Daardoor zouden de muntstukken van 1 en 2 cent verdwijnen.

De PS was daar niet voor te vinden, met een Belgisch compromis als gevolg: afronding kan bij cashbetalingen, maar niet voor Bancontact. Amper 5 procent van de winkeliers rondt momenteel de bedragen af.

Van Overtveldt wil de mogelijkheid om tot 5 eurocent naar boven of beneden af te ronden nu uitbreiden tot elektronische betalingen.