File naar de kust door twee ongevallen

In het drukke verkeer naar de kust zijn twee ongevallen gebeurd. Wie via de E40 naar zee rijdt, moet rekenen op een uur extra. Het verkeerscentrum raadt aan om voldoende drinkwater mee te nemen in de auto.

De verkeersproblemen begonnen rond 10 uur door twee ongelukken: het ene in Sint-Denijs-Westrem, het andere in Nevele. Op de E40 was het toen al druk, doordat veel Belgen naar de kust reden om er te genieten van het mooie weer.

Kort voor 13 uur was het nog ongeveer een uur aanschuiven op de E40 richting kust, vooral voor Zwijnaarde. Ook op de E17 stond er nog file van aan het knooppunt in Destelbergen. Daar was het een kwartier aanschuiven.

In de loop van de middag, wanneer het meeste verkeer naar de kust vertrokken is, zouden de problemen opgelost moeten zijn.