Hinder op Zaventem door stiptheidsacties is beperkt

Het veiligheidspersoneel op de luchthaven van Zaventem voert vandaag stiptheidsacties. Die leiden tot vertraging, maar de hinder valt mee. Passagiers krijgen de raad om zeker op tijd naar de luchthaven te komen.

De actie gaat uit van de liberale en socialistische vakbond. Ze willen de problemen met de nieuwe veiligheidspoortjes aankaarten en ook de onzekerheid over het statuut van het personeel. De bonden vrezen dat de regering het werk wil uitbesteden aan privéfirma's.

De veiligheidsagenten onderwerpen de passagiers aan extra strenge controles, onder meer net voorbij de veiligheidspoortjes aan de A-Gate. Voor de reizigers betekent dat een paar minuten vertraging op weg naar hun vliegtuig.

De meeste passagiers merken maar weinig van de acties, al raadt Brussels Airport passagiers wel aan om iets vroeger naar de luchthaven te komen. "We raden mensen aan om zeker ruim twee uur voor vertrek met een Europese vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn. Voor een verdere vlucht kom je het best minstens drie uur op voorhand", aldus Anke Franssen van Brussels Airport.