K3 dan toch op Marktrock Leuven

K3 zal op zaterdag 15 augustus dan toch optreden op Marktrock Leuven. Dat maakt het festival zelf bekend. Studio 100 annuleerde het concert "wegens conflicterende afspraken" met het festival Suikerrock. Nu dat optreden achter de rug is, kondigt Marktrock alsnog "een gastoptreden" van het meisjestrio aan in Leuven.
vormkrijger

Twee weken geleden raakte bekend dat het optreden van K3 in Leuven niet zou doorgaan. De meisjesgroep zou op 2 augustus al optreden op Suikerrock in Tienen. Met de festivalorganisatie was exclusiviteit afgesproken binnen een straal van 30 kilometer.

Een dag na hun gesmaakte passage op Suikerrock kondigt Marktrock alsnog een optreden van K3 aan. Op zaterdag 15 augustus zullen de meisjes een gastoptreden geven. "Samen met Samson & Gert, Ghost Rockers en Piet Piraat zullen ze er een ongezien Studio 100-feest van maken", klinkt het bij Live Entertainment, de organisator van Marktrock.

"Vier topartiesten in Leuven"

"We zijn na de annulering toch met Studio 100 blijven praten om een oplossing te vinden. Uiteindelijk zijn we overeengekomen dat K3 als gastartiest naar Leuven komt tijdens het verjaardagsoptreden van Samson en Gert", aldus Henk Vermeulen van Live Entertainment.

Het speciale verjaardagsconcert zal in totaal anderhalf uur duren. "Samson & Gert brachten met Piet Piraat en Ghost Rockers al enkele gasten mee, en K3 komt daar nu bij. De meisjes komen dus niet naar Leuven voor een volledig concert, maar ze zullen wel enkele hits brengen. Noem het een geluk bij een ongeluk: tijdens Marktrock for Kids zullen nu 4 topartiesten van Studio 100 te zien zijn. Daar zijn we fier op."

"Positieve oplossing"

Dat K3 deze zomer alsnog te zien is in Leuven binnen een ander concept noemt Studio 100 een positieve oplossing.

"Het optreden op Suikerrock was al enkele dagen uitverkocht. Marktrock bleef intussen vragende partij om K3 in Leuven te krijgen", aldus Studio 100-woordvoerster Leen Blijweert.

"We zijn met hen overeengekomen om K3 een kort gastoptreden te laten doen tijdens de grote verjaardagsshow van Samson & Gert. De meisjes zullen 3 à 4 nummers zingen, net als de andere gastartiesten Ghost Rockers en Piet Piraat. Dit leek ons een mooi gebaar naar de Leuvense fans en de festivalorganisatie toe."

Tickets blijven geldig

Wie al een ticket had gekocht voor het oorspronkelijke K3-optreden maar om terugbetaling vroeg, kan zijn ticket alsnog gebruiken voor "Marktrock for kids".

"In totaal vroeg een 50-tal mensen om terugbetaling. De helft wilde zijn ticket doorgeven aan iemand anders, de andere helft wilde zijn ticket weer inruilen. Die mensen laten we nu alsnog de keuze om het gastoptreden van K3 bij Samson & Gert mee te maken", verduidelijkt Vermeulen.

Live Entertainment vraagt de bezoekers in kwestie om via info@live-entertainment.be te laten weten of ze hun ticket inruilen of voor de alternatieve programmatie mét K3 kiezen.