Onenigheid over mogelijke "Billy Joel Boulevard" in New York

Wordt de Route 107 in Hicksville binnenkort de "Billy Joel Boulevard"? Over die kwestie raken de autoriteiten in de Amerikaanse staat New York het voorlopig niet eens. Het vernoemen van een straat naar een nog levende persoon is namelijk niet gebruikelijk.
AKM Images / GSI Media

Enkele inwoners in Joel's thuishaven hadden het idee geopperd om een straat naar hun "Piano Man" te vernoemen. Het voorstel stuit echter op de filosofische discussie of die eer niet moet voorbehouden blijven voor overleden Amerikanen. Zowel de Senaat als het Congres moeten het voorstel goedkeuren.

"De eer wordt normaal gesproken enkel postuum toegekend. Zo blijven toekomstige generaties zich bewust van de impact van bepaalde bekende landgenoten. Vandaag kent uiteraard iedereen Billy Joel en waar hij voor staat", aldus democrate Deborah Glick.

Het is vrij opmerkelijk dat het initiatief zo veel discussie uitlokt. In New York werden eerder een brug en een tunnel vernoemd naar voormalige burgemeesters, op het moment dat ze nog leefden.

Billy Joel (66) verkocht in zijn carrière al ruim 150 miljoen platen. Hij woont nog steeds in zijn geboortestreek. Voorlopig heeft hij nog niet gereageerd op de plannen voor een "Billy Joel Boulevard".