Phil Rudd: "Voorwaarden huisarrest niet geschonden"

Phill Rudd, de drummer van AC/DC, ontkent formeel dat hij de voorwaarden van zijn huisarrest geschonden heeft. Hij zou alcohol gedronken hebben, wat hem door de rechter formeel werd verboden. Indien Rudd zich niet aan de afspraken houdt, riskeert hij een zwaardere straf.

Rudd werd in november vorig jaar vrijgelaten na het betalen van een borgsom. De rechter in Nieuw-Zeeland legde hem toen enkele strenge voorwaarden op. Rudd werd expliciet gewaarschuwd dat zijn huisarrest weer kon worden ingetrokken, in het geval van een overtreding. Hij zou dan alsnog naar de cel moeten.

Vorige maand pas verstrengde de Nieuw-Zeelandse rechtbank de voorwaarden van Rudd's huisarrest. Zo zou de politie op gelijk welk moment drugs- of alcoholtesten kunnen uitvoeren.

De 61-jarige drummer van AC/DC is veroordeeld tot 8 maanden huisarrest wegens drugsbezit en doodsbedreigingen aan het adres van een medewerker. Of hij nog een toekomst heeft bij de rockgroep is onduidelijk. De band is momenteel op tournee met de Welshe drummer Chris Slade.