Twee bouwkranen vallen op huizen in Nederland: grote ravage

In Alphen aan den Rijn in de Nederlandse provincie Zuid-Holland zijn twee bouwkranen en een deel van een brug omgevallen en op huizen terechtgekomen. De brandweer sprak eerst van zeker 20 gewonden, maar dat is lang niet zeker meer. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, en hulpverleners hebben een man van onder het puin gehaald. Speciale reddingsteams gebruiken ook speurhonden om te zoeken naar overlevenden.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Julianabrug, die momenteel grondig gerenoveerd wordt. Volgens de NOS vielen de kranen op vier gebouwen, onder meer op een tweedehandswinkel en een winkel met verf- en tekenspullen. Hoeveel mensen er op het moment van het ongeval in de winkels waren, is nog onduidelijk.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is ook nog onduidelijk. De kranen die omvielen, stonden op een ponton en moesten een nieuw brugdeel vervoeren. Op YouTube zijn er reeds amateurbeelden opgedoken van het ongeval.