Vijfde "Mission: Impossible" lokt veel kijkers in VS en Canada

De Hollywoodfilm "Mission: Impossible - Rogue nation" heeft het voorbije weekend 51 miljoen euro opgebracht in Noord-Amerika. Daarmee is de film met Tom Cruise de best bezochte film van het weekend in de VS en Canada.

"Mission: Impossible" blijft de Amerikaanse bioscoopbezoekers bekoren. De vijfde film in de franchise met Tom Cruise heeft tijdens zijn openingsweekend iets meer dan 50 miljoen euro opgebracht.

Dat is de op een na grootste omzet voor een film uit de franchise in Noord-Amerika. In 2000 bracht de tweede "Mission: Impossible" enkele honderdduizenden euro's meer op.

"Mission: Impossible - Rogue nation" laat de andere films aan de Amerikaanse kassa ver achter zich. Op de tweede plaats stond "Vacation", goed voor een omzet van 13,5 miljoen euro. "Ant-Man" was goed voor de derde plaats.