Voormalig postkantoor aan Gentse Korenmarkt wordt luxehotel

Het oude postkantoor aan de Korenmarkt in Gent krijgt tegen eind 2017 een nieuwe bestemming. Een projectontwikkelaar wil de bovenverdiepingen ombouwen tot "hippe hotelkamers". Dat melden Het Nieuwsblad en de Gentenaar. Voor een overnachting zal je al snel 150 euro moeten neertellen.
Archieffoto (1972)

Volgens projectontwikkelaar Omega Bouw kan Gent wel een hip hotel gebruiken. Er komt geen restaurant, om niet te concurreren met de horecazaken in de buurt. In het project is wel ruimte voorzien voor een moderne bar. Het hotel zou ook ruime familiekamers krijgen én een exclusieve suite in de kleine toren.

In het voormalige postkantoor van Gent werd in 2001 het kleine winkelcentrum Post Plaza ondergebracht, maar dat werd geen succes. De handelaars trokken stelselmatig weg tot de laatste winkel in 2014 de deuren sloot. Sindsdien stond het gebouw leeg. Aanvankelijk zouden er appartementen worden ondergebracht, maar door de unieke locatie en de stijl van het pand werden die plannen bijgestuurd.

Over het ontwerp is nog niet veel bekend, enkel dat er "interesse is van designers uit binnen- en buitenland". Omega Bouw hoopt eind dit jaar nog met de verbouwingswerkzaamheden te starten.