Waarschijnlijk geen dodelijke slachtoffers in Alphen

Bij het neerstorten van twee bouwkranen in Alphen aan den Rijn, in Nederland, zijn hoogstwaarschijnlijk geen doden gevallen. Dat heeft burgemeester Liesbeth Spies gezegd na een uitgebreide zoektocht van twee USAR-teams met vijf speurhonden.

"Ondanks dat we het nauwelijks hebben durven geloven toen we de beelden zagen, lijkt de conclusie op dit moment te zijn dat er geen slachtoffers zijn", aldus Spies. Voor zover bekend is één man gewond geraakt doordat twee bouwkranen en een brugdeel  omkieperden en op een aantal woningen en winkels in de Hooftstraat vielen. De man werd onder het puin vandaan gehaald en had last van zijn heup. Ook een hond heeft de klap niet overleefd.

De bouwkranen en het deel van de nieuwe Julianabrug die omvielen, veroorzaakten huiveringwekkende beelden. Er werd gevreesd voor vele gewonden en doden. Dat er in de loop van de middag en avond geen slachtoffers zijn gevonden, in combinatie met het feit dat niemand als vermist is opgegeven, was reden om de zoektocht te staken, aldus de burgemeester. "Dat betekent niet dat we klaar zijn. Er is veel materiële schade, leed en ongemak omdat een aantal mensen niet naar huis kan of getuige is geweest van dit vreselijke ongeval. De komende dagen is er nog veel werk te verzetten.