15 agenten komen om bij noodlanding met helikopter in Colombia

Vijftien politiemensen zijn om het leven gekomen en twee anderen zijn gewond geraakt toen de helikopter waarin ze zaten een noodlanding moest maken. Het ongeval gebeurde tijdens een raid tegen een drugsbende in het noordwesten van Colombia.

Toen reddingsteams arriveerden op de plaats van het incident, op een afgelegen plaats in bebost gebied, troffen ze vijftien doden en twee gewonden aan, van wie een met zeer ernstige brandwonden. De 17 inzittenden van de helikopter waren betrokken in de klopjacht op drugsbaas Dairo Usuga alias Otoniel. Volgens politiebronnen maakte het toestel op het moment van het ongeval jacht op een van Usuga's assistenten.

De Black Hawk helikopter moest de noodlanding inzetten nabij Chigorodo in de provincie Antioquia. Volgens de politie kreeg het toestel te kampen met een mechanisch defect. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het incident.