"De polonaise was op het randje"

Marc Coucke geeft toe dat zijn passage in "Vive le vélo" enkele weken geleden op het randje was. De topman van Omega Pharma en voetbalclub Oostende verbaasde tv-kijkend Vlaanderen door een polonaise te dansen tijdens een interview van Lieven Van Gils met ritwinnaar Tony Martin.

"Ik ben altijd voor Vlaamse muziek en schlagers geweest. Ik vind dat dat moet kunnen, maar er zijn mensen die dat een achterlijk genre vinden", zegt Coucke in een interview aan Humo.

De man achter de hit "Het is weer Couckenbak" heeft begrip voor de negatieve reacties op zijn polonaise tijdens het gesprek met Martin. "Het was op het randje. Maar in die context, na zo een overwinning in de Tour, na drie dagen stress en telkens nét niet, moet je toch eens uit de bol kunnen gaan?"

In hetzelfde interview zegt Coucke dat hij hoopt dat de mensen die er niet mee konden lachen, andere dingen wél grappig vinden. De moeder van ritwinnaar Martin behoort alleszins niet tot die groep. "Zij kon mijn optreden wel smaken", besluit Coucke.