"Vanbuiten is het een chihuahua, vanbinnen is het een rottweiler"

Een inbreker wilde een woning leegroven in de Nederlandse gemeente Zwijndrecht, maar dat was buiten de chihuahua Moos gerekend. De kuiten van de inbreker kregen de volle laag en met een kleine buit moest hij het hazenpad kiezen.

De dief koos als doelwit het appartement van een 56-jarige vrouw in het Nederlandse dorp Zwijndrecht, maar verder dan de keuken raakte hij niet. Het verhaal is te lezen in de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.

De bewoonster was 's nachts wakker geworden van lawaai in haar appartement. Ze ging kijken wat er aan de hand was en ze zag een inbreker in de keuken staan. Net toen hij om de inhoud van de kluis vroeg, die de vrouw niet eens had, schoot Moos in actie.

De chihuahua stoof op de inbreker af en beet meermaals in zijn kuiten. Er waren nog twee andere hondjes in huis, maar die zaten doodsbang in een hoekje. Moos daarentegen dreef de man uiteindelijk het huis uit, met alleen wat cash geld als buit.

De vrouw des huizes is fier op haar hondje. "Daardoor is de inbreker niet tot in de woonkamer geraakt. Wie weet wat hij dan allemaal had meegenomen. De dief moet het gevoeld hebben, dat kan niet anders. Moos heeft vlijmscherpe tandjes. Vanbuiten is hij een chihuahua, maar vanbinnen is hij een rottweiler", besluit de vrouw.

lees ook